Vår fantastiska kokerska Fortuna lagar näst intill all mat från grunden med färska råvaror. Fortuna lägger stor vikt vid ekologiska och närproducerade produkter och prioriterar svenskt kött. Minst två dagar i veckan bjuder hon på vegetarisk kost och en dag i veckan soppa med nybakt bröd. En näringsrik och varierad kost är viktigt för oss på Bikupan. Fortuna är bra på att tänka hållbart och tar tillvara på all överbliven mat i den mån hon kan. Ofta bjuds vi på gott bröd i härliga färger som är gjorda på rödbetsbiffarna vi hade till lunch eller kikärtsgrytan dagen före.
Matsedel skrivs på tavlan i hallen på respektive avdelning så föräldrarna kan ta del av vilken mat som serverats under dagen. Vid matallergier eller annan specialkost pratar man med Fortuna samt lämnar läkarintyg.
Vi äter frukost kl. 8:00.
Vi äter lunch kl 11:20
Vi äter mellanmål kl 14:00.
Mellan frukost och lunch har vi alltid en fruktstund där barnen får välja mellan olika frukter.